mandag den 31. maj 2010

Den soedeste pakke..

I min postkasse lå der i dag en lille pakke..

Det var en gave fra søde Rikke med bloggen Søslerier. Hun har sendt en lille flok Pukka the.. Smagsprøver, så jeg kan afprøve lidt flere, inden jeg bestiller..


Det er da overskud og omtanke så det batter!! Tænk sig at skabe så stor glæde - bare fordi.. Jeg er stadig rørt..;) Selv min bedre halvdel var imponeret - også over den fine indpakning..
Tusind tak for gaven, Rikke - det vil jeg glæde mig til..:)

Ellers leger jeg løs med mit nye kamera - og glæder mig til at vise alle billederne frem... Men jeg kan simpelthen ikke greje det der med at 'mærke' mine billeder, når jeg ikke har Photoshop.. Anyone??

søndag den 30. maj 2010

Awards..

Jeg er simpelthen så heldig, at jeg har modtaget den søde award fra hele 4 dejlige bloggere.. Både Tine, Julie, Mette Westmose og Louise har sendt awarden i min retning.. Tak for det piger..

Jeg har aldrig været den helt store fan af kædebreve, men jeg er utrolig glad for tanken - og synes godt om ikke at skulle ud og købe porto for at sende den videre..;)

Reglerne for at modtage denne award er:
  • Vise awarden på min blog
  • Sige tak til dem jeg har fået den af
  • Skrive 7 ting om mig selv
  • Give awarden videre til 7 bloggere
Med awarden følger opgaven at skrive 7 ting om sig selv...

1. Jeg er mildt sagt ikke den store fan af at vaske tøj..
2. Jeg er tysklærer - og mit yndlingsfag i skolen har altid været tysk - og det er det stadig.. Skør?? Jeps..
3. Mine forældre kaldte mig Anne Tusmeralda Hysse, da jeg var lille... Var vist en smule temperatmentsfuld..
4. Jeg skal giftes i september - glæder mig - og er så småt i gang med bryllupsinvitationerne.. Vi må se, om de lever op til det, jeg forestiller mig..
5. Jeg har et svagt punkt for D:A:D - den ultimative 'i godt humør'-sang lige for tiden er dog "Lullaby" af The Storm.
6. Jeg har en sød tand (kan man have flere søde tænder? For det tror jeg er tilfældet ved mig:)
7. Jeg bliver rimelig nemt rørt.. Det er ikke altid meget der skal til..;)

Awarden har vist efterhånden været vidt omkring, men jeg sender den alligevel videre til 7 inspirerende piger, som jeg nyder at følge - uden hensyn til hvorvidt de har fået den før..:)

Mette - med bloggen Babykuller og kriller i fingrene
Anne - fra Apfelstrudel
Christina - bag bloggen Badelma-badutski
Christina - bedre kendt som Rappedikke
Christina - som også er Krudtuglens mor
Heidi - med hang til Knæhøjkarse
Lis - som nærmest er guruen indefor blogging.. Findes på Karlssons Kludeskab

Jeg må jo afhængigt indrømme, at der er mange flere skønne blogge(re), som jeg følger tæt.. Og nyder det i høj grad...:)

fredag den 28. maj 2010

Forkaelelse..

Jeg er simpelthen blevet forkælet det meste af dagen..;)
En skøn dag med hygge, god mad, dejligt selskab og ikke mindst lækre gaver..

Jeg er faktisk blevet helt rørt flere gange i dag.. Allerførst da Karoline og hendes far vækkede mig med mys og flag - og Karolines små "uraaaa"'er.. Og så har de simpelthen købt to af mine højeste ønsker til mig.. En hindbærbusk til haven - og et lækkert digital spejlrefleks kamera fra Canon!! Jeg blev så overrasket..


Jeg har slet ikke haft tid til at sætte mig ind i det endnu, men jeg regner med, der bliver rigelig tid til at lege med det resten af weekenden, som står på endnu 2 runder fødselsdag..;)

Derudover havde nogle af mine søde elever gaver med til mig, da jeg kom på arbejde... Det gav lige vand i øjnene hos lærerinden..;) Det var mest små nips-ting, men jeg blev bare så rørt over tanken..

Da jeg kom hjem lå et dejligt brev i postkassen fra to skønne veninder.. Deres søde ord, som ramte lige i plet i forhold til tankerne om at være flyttet fra Århus og 'savnet' fik mig "ned" igen.. Så der har været lidt en tudeprinsesse over mig i dag..:)

Ellers har min familie været på visit her til aften og jeg er rigtig blevet begavet.. Nu har jeg både tilskud til symaskine (jubii), et abbonnement på Boligliv, gavekort på tøj og lækre øreringe..

Jeg elsker at give gaver, men bliver også bare helt varm indeni og rørt, når andre tænker på mig og gør en indsats for at gøre min dag god.. 'Manden' har været så skøn: fuld af overraskelser, kys og utrolig hemmelighedsfuld..

Det blev en lang smøre om mig - men jeg har sådan nydt min fødselsdag.. Og nu skal jeg ud og lege paparazzi - håber det giver super gode billeder - også til bloggen..
Nyd weekenden...

torsdag den 27. maj 2010

Jeg oensker mig...

Inden så længe bliver jeg lidt ældre end lige nu..;) Karoline har hele dagen gået og sagt "mor fødselsdag" og så skulle jeg synge fødselsdagssangen for mor.. Lidt hyggeligt, men på dagen gider jeg altså ikke synge for mig selv..;) Desværre er hun ikke kommet med nogle afsløringer, når jeg spørger hvad hende og far har købt i gave.. Ærgeligt for mit meget nysgerrige sind - men egentlig rart nok, så der er lidt overraskelse i det..
Højt på den materielle ønskeseddel står et par ting, som nok ikke liiiige bliver givet i denne tid, hvor vi også sparer op til brylluppet.. Men man har jo lov at drømme ik'? En ny symaskine er toppen af listen - lige nu har jeg nemlig 'kun' selskab af en lille sød Bilka-model uden overlocker eller andre sjove ting.. Men så er det jo godt, at jeg også har fundet andre - lidt mere beskedne - ønsker frem.. Et spejlrefleks kamera og en ny cmputer blandt andet..;)

Ellers bruges aftenen på at være alene hjemme med Karoline og på at forsøge at fordøje gårsdagens hændelser i blogland.. En af mine egne konsekvenser bliver, at jeg vil prøve at finde ud af at mærke alle mine billeder.. En forholdsregel, som mange efterhånden tager sig.. Brandærgeligt, at det er nødvendigt - men jeg kan mærke, det er vejen frem for mig..

Mange tanker herfra til de søde piger, der har haft det hele lidt for tæt på..

onsdag den 26. maj 2010

Lucky me..

Se lige hvad der ventede i min postkasse, da jeg kom hjem fra arbejde i dag..


Jeg har bestilt en på forhånd 'fra mig til mig' fødselsdagsgave ved Christina og jeg er bare helt vild med både kæde og øreringe.. Så fine..:) De skal helt sikkert luftes både i aften, hvor jeg skal i biografen med 6 søde kolleger og i weekenden, hvor der skal holdes flere omgange fødselsdag.

Ellers går der i dag en del tanker på, hvor personlig jeg ønsker at være på bloggen fremover set i lyset af Rakels sidste indlæg.. Utrolig ærgeligt, at det er nødvendigt!

mandag den 24. maj 2010

Der leges...

Med kameraet og photoscape..:) En lille serie af min skønne tøs - elsker alle de forskellige udtryk..

Har fjernet billedet indtil jeg lige har fordøjet dagens begivenheder


Med en bunke tyske stile (hvis det kan kaldes leg..;)
Og så leges der med skitser, tyl og neontusser - et forsøg på at nå videre med vores bryllupsinvitationer.. Jeg tror grundidéen er der efterhånden og med god hjælp bl.a. fra skønne bloggere, ser det ud til, at det måske kan lykkes... Nu glæder jeg mig bare til, vi får det sidste hjem, så idéerne kan blive prøvet af i en sammenhæng...;)

Dejligt med leg på en inde-hygge-dag..;)

søndag den 23. maj 2010

Nydningen..

En titel på en sangene fra Bamse og Kylling - men også en overskrift på weekenden og måske dagen i dag i særdeleshed.. Der er noget særligt ved en søndag, når mandagen også er en fridag.. En ro, som vi nyder - ikke nogen store forpligtelser og masser af tid til afslapning og hygge.. Næsten sådan dobbelt op af søndag.. Det burde der næsten være i hver uge..;)

Fredag stod den på Ole Henriksen foredrag og bobler hos en dejlig veninde - Karoline blev passet inkl. overnatning hos mine forældre, så vores 'kæresteaften' blev grovnydt - og bare det at sove hele natten.. Mums!! I går hyggede Karo og jeg ved mine forældre.. Og senere besøg herhjemme af en af mine dejlige studieveninder og et vennepar til vin, grill og spil - det er så lækkert at tage lidt forskud på sommerens glæder..:)

I dag er der ikke meget på programmet. Bare at nyde havens ro, hinanden og lidt dejlig læsning.

Her skal eftermiddags-the'en nydes..:)

Et flot træ - og ærteblomster på vej..


Og med rester fra gårsdagens grill-gilde, jordbær og Verdi-bobler i køleskabet (og øl til gemalen;) og en god lejet dvd i maskinen er der grobund for en aften i nydningens tegn..

God nydning - og god pinse..

onsdag den 19. maj 2010

Blogleg..

Jeg har modtaget en hyggelig blogleg fra Malene, der har sendt mig på en stafet-løbetur..;)

Morgenens nedtur:
At Karoline mente, det var morgen 03.15..!!!

Udenfor mit vindue:
dufter det af nyslået græs og nyslukket grill..

I mit fjernsyn kører:
Crime night - godt til at supplere blog'ning og kreahygge..

Jeg vil til at høre:
min bedre halvdels stemme - der skal "diskuteres" bryllupinvitationer..:) Og hvis tv'et keder mig er Mads Langer klar med "You're not alone" på min computer.

Mit tøj er:
Meget snart lagt i vasketøjskurven, fordi jeg er hoppet i aftenens slappertøj..;)

I dag skal jeg nå:
* 3 timers undervisning
* Storhygge med en dejlig veninde, som har sat hele eftermiddagen af.
* Hente Karoline og lege i haven.
* Grille med ovennævnte veninde og min lille familie.
* Aftenhygge med tv, vindruer, mit patchwork og ham jeg har kær.
* Gå i gang med Mio min Mio som sengelæsning - vi har Astrid Lindgren emne i min klasse..

Men jeg vil hellere:
I dag var der ikke meget andet, jeg hellere ville.. Onsdag er den absolutte yndlingsdag - fantastisk med kun 3 timers arbejde..;) Og så en masse hygge og krea-sysleri.. Måske kunne vindruerne godt være skiftet ud med et godt stykke chokolade for at fuldende..;o)

I vindueskarmen:
Står et par arvelysestager fra min mormor i selskab med en skøn buttet mintgrøn krukke og en stor rund passionsblomst. I dagens anledning har min lille Helbak kande med 3 rhododendron blomster i også mast sig ind.

Weekenden skal gå med:
Fredag står den på kæresteaften - lækker mad og Ole Henriksen foredrag i Viborg.. Måske et glas bobler hos vores førnævnte søde veninde bagefter.
Resten af weekenden er der ikke lagt planer for en gangs skyld.. Så den skal nok gå med hygge og sysler i haven og indenfor..;) Lækkert.

Morgenens optur:
At Karoline faldt i søvn igen efter en lille times overtalelse og så kunne jeg sove til 7.30..:) Og udsigten til dagens planer.. Siger det igen - onsdage er favoritten med timer fra 9-12 og en sød mand, der tager sig af datteren, så mor kan sove lidt længe. Luksus!

Dette billede har I aldrig set:
Et helt nyt billede af Karoline til sin onkels konfirmation - det har straks sneget sig ind i toppen på listen over yndlingsbilleder..:)

Har fjernet billedet indtil jeg lige har fordøjet dagens begivenheder

Jeg skal sende staffetten videre til to personer.

Det bliver Christina og Mette, som begge er småbørnsmødre, der imponerer kreativt og har mange lækre indretningsdetaljer...;) Jeg nyder at følge deres fine blogs..

mandag den 17. maj 2010

Knap nok...

Jeg har knapt nok kunnet hænge sammen i dag ovenpå en nattesøvn på 2 timer og en følelsesmæssigt hård weekend (megen tvivl, mange tanker,mange beslutninger, ikke at føle sig hjemme, forventninger og mange andre trælse ting, som gemalen og jeg fik prikket hul på i fredags - jeg har været helt rundt på gulvet og træt siden, af alle de tanker og ord).. Men derfor har vi alligevel hygget os herhjemme - og især med knapper.. Karoline elsker mine knapper - og har fået lov at låne denne lille knap-flaske.. De hældes ud og puttes i, mens der tælles og sorteres i "fiiiin" og "nej - mors"...

ELSKER genbrugsknapper..:)


Egentlig kom knapperne frem, fordi jeg mangler at sætte knapper på denne fine trøje, min mutti har strikket til lillepigen.. Jeg kan bare ikke beslutte mig.. Skal jeg gå efter det multifarvede med forskellige skønne knapper..? Eller betrække 8 knapper med noget fint stof..?? Lidt hjælp til knapperi er velkomment..;)



Jeg vil tilbage til lidt indholdstomt tv og svampehækleri på sofaen i armen på ham min bedre halvdel - det er da lige til at overskue for den trætte hjerne..;)

fredag den 14. maj 2010

Nyt til sofaen - et styks lappepude..

Jeg har haft endnu en debut - det er fantastisk med fridage, så tiden er der til krea-hygge...
I går aftes gik jeg i gang med min første firkants-lappe-patchwork-pude.. (hvad mon såan én egentlig hedder?)

Da den anden pude, jeg har gang i af sekskanter, er i mange forskellige farver, har jeg holdt denne i de blå toner.. Synes den er blevet helt okay - og står rigtig godt til sofaen - selvom den egentlig var tiltænkt min sorte læderstol..

I processen bev der sendt mange tanker i retning af Helle - kendt for sin kærlighed til blåt... Og må indrømme, at jeg også er vild med det lidt rolige udtryk puden har - især når den skal dele sofa med nogle lidt mere sprælske fætre..

Ha' en dejlig fredag - her er bilen pakket og turen går mod svigerbesøg i Sønderjylland.. Så min hæklepose og kassen med patchworkudstyret er pakket til den 'lange' tur..:)

torsdag den 13. maj 2010

Leg med applikationer..

I dag har vi rigtig hygget herhjemme.. Karoline synes ikke, at sådan en dejlig "ferie"dag skulle spildes, så vi stod op 05.45... Lidt hårdt for moren der "kom til" at lege med patchwork indtil 01.30.. Forstår simpelthen ikke jeg kan blive så grebet, at jeg glemmer alt fornuft og ikke går i seng i ordentlig tid...;)

Men lidt krea-tid blev det til, mens gemalen var ude og spille fodbold og krudtuglen sov middagslur.. Så frem med den lille symaskine og på med god musik.. Jeg havde nemlig besluttet at kaste mig udi at applikere.. Godt bakket op af Lis' fantastiske DIY lykkedes det mig at lave min første applikation - og ikke mindst min første nålepude..:)

Det er ikke sidste gang, jeg leger med det - er blevet helt hooked.. (også på det - det må på den efterhånden lange liste..)

Så nu er der styr på nålene.. Så mangler jeg bare resten af mine kreabunker, der hober sig op uden system... I dag erklærede Karoline endda "Mor ruher" (roder), da hun så alt mit stof (m.m) fylde og flyde i stuen.. Fra børn og fulde folk..;)

tirsdag den 11. maj 2010

Aftenhygge - held i uheld...

Jeg burde sidde med næsen begravet i en bunke af mine elevers tyske stile, som skal rettes (altid med pink tusch i stedet for den klassiske røde;).. Men jeg har glemt dem nede på skolen, så der fik jeg lige en aften "foræret" til mig selv..:)

Den skal helt klart tilbringes i dette gode selskab..

Mit nye projekt er en retro-patchwork-pude..:) Jeg er stadig optimistisk og glæder mig til at se det færdige resultat.. Jeg er dog lidt i tvivl, om der er for meget stormønstret og pastel, men jeg holder fast i den oprindelig plan og så må vi se.. Ellers må jeg jo ha' min debut indenfor liberty-indkøb og blande det ind i næste projekt..;)

De små chokolader er fra vores eftermiddagstur i Søstrene Grene - jeg har savlet over dem på flere blogs i den sidste tid, så nu skulle de være min trøst under stileretning.. Nu bliver de bare et festligt smags-indslag på min patchwork-hygge-aften.. Mums..

Nyd aftenen..

mandag den 10. maj 2010

Nye smykkerier..

Dette indlæg er lavet i går - manglede bare lige billeder - og det var heldigt.. I dag ligger jeg nemlig brak..Øv..
Men I skal ikke snydes for min beretning om det nye jeg har lært - og min skønne weekend..

Her i weekenden har jeg grov-hygget..:)

Jeg har været i mit gamle hood Århus for at være sammen med 3 skønne studieveninder.. Vi har en "klub" sammen - i studietiden var det en madklub, nu er vi udvidet lidt..:) Vi mødes en lørdag-søndag ca. hver anden måned.. Og reglerne er at værtinden finder på programmet - så vi kan både tage en krea-dag sammen (det elsker vi nemlig alle 4) og være aktive, få skønhedsbehandlinger eller hvad der nu bliver bestemt..:)

Denne gang skulle vi lære at lave og flette læderarmbånd.. Så lækkert og spændende arbejde.. Det er absolut ikke sidste gang.. Der er jo så mange forskellige udformninger..:)


Det fine oliventræ fik jeg af Karoline (og hendes far) på mors dag i går..:)

De små armbånd af lædersnor, synes jeg, spiller godt sammen med de hæklede armbånd, jeg også har fået produceret en del af efterhånden..


Jeg har længe gået med en give away i tankerne uden rigtig at kunne finde på en præmie, hvor jeg kan byde ind med noget "særligt"..;) Hvis I forstår.. Men måske det skulle være et flettet armbånd i denne stil..??

Ha' en dejlig dag derude - sofaen og jeg hygger i tosomhed sammen med revet æble og kiks..;)

torsdag den 6. maj 2010

Arj en nitte....

Jeg har kastet mig ud i at bage en rabarberkage - den bedste af svigermorsopskrifter... Velplaceret i ovnen - og mig ind foran computeren med lækker Pukka the, klar til at tage dagens tur rundt i blogland... Det var som altid alt for spændende og resulterede i dette... ØV!!!


Da uret ringede skulle jeg bare liiiiige læse et indlæg færdigt... Åh at blive så opslugt, at kageelskeren glemmer kagen.... Endda en luksus én af slagsen - toppen skulle ha' været lys marengs...
Men ingen rabarberkage til gemalen, når han er færdig med at slå græs - og den grimmeste lugt af påbrændt kage i hele huset...

Blogland du skylder en kage..;)

onsdag den 5. maj 2010

At opdage en ny hobby...

Det er fantastisk, hvor hurtigt en ny "hobby" kan få krammet på én.. På det seneste har jeg kastet mig ud i både hækling og at sy lidt patchwork - og jeg er blevet vild med begge dele..:) Hæklingen har fået lidt mere opmærksomhed - den fik et ordentligt motivationsboost af blogtræffet i Silkeborg (og ikke mindst den skønne Clover hæklenål) - og så er det dejlig nemt at sidde hækle lidt både i bilen, til møder, til en film og andre steder, hvor jeg får det sneget ind..

Jeg har fået lavet tæppe til datterens dukke, en del "Wenche-svampe", oldemorsfirkanter og nogle armbånd - efter Karens opskrift..


Nyd aftenen - jeg vil dykke ned i mine retrostoffer og klippe nogle firkanter..:)

tirsdag den 4. maj 2010

Smukke stoffer og majlaekkerier

Efter en travl weekend med konfirmation hos mandens lillebror og sygdom hos mig, er jeg ved at være på banen igen...
Det hjælper gevaldigt på det, når man får en skøn pakke.. Endnu én fra Nanna med Bloomerskids er dumpet ind ad døren.. Jeg er lidt vild med mine nyerhvervelser og drømmer allerede om en sommerkjole til Karoline i det gule og orange..:)

Jeg har ikke haft meget tid til krea-hygge den sidste uges tid, men jeg har fået godt gang i hækleriet - både svampe, armbånd, oldefirkanter og et dukketæppe.. Show-off må komme senere..;)

Ellers har dagen stået på hygge og en lille tur i haven, hvor der rigtig er fart på.. Nyder farverne der trænger sig på derude...:) Se lige hvor mange fine blomster, der allerede er ved at snige sig ud i majsolen...

Og så har vi lavet én af vores forårs-/sommerfavoritter til aftensmad.. En lækker tunsalat med alskens skønne fyld og nybagt brød som tilbehør.. Mums - nu må sommeren gerne komme..