søndag den 30. januar 2011

Tunika i brug

Vi er til familiefødselsdag i dag og Karoline ville heldigvis gerne have sin nye tunika på..:) Så nu er den afprøves sammen med hendes lækre (lidt seje) jeans.. Moren er fan - synes godt den kan 'bære' at være upyntet indtil videre..















En smule rystede billeder men det er svært at stå stille når der er både kusiner og en jævnaldrende sød dreng at lege med..:)

fredag den 28. januar 2011

Fredags-foto-leg

Efter en travl uge er der dømt ren fredagsafslapning. I selskab med manden, en sovende krudtugle, en vis semi-finale i flimmerkassen, strikketøj og ikke mindst leg med mit nye 'legetøj'.. Jeg skal jo lige lære den at kende..;) Her er der lidt leg med den app jeg nævnte i sidste indlæg - spritnye billeder herhjemmefra..


Mine nye øreringe


Et sødt indslag


Skænken i forårsdress


Et projekt in spe


Karo's sættekasse i stuen


Ha' en dejlig aften... - Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 27. januar 2011

Velkommen til familien....

Så er min nye luksusting fra Telmore landet - og ja det er en ny telefon - en iPhone..

Billedet - udelukkende fordi jeg kom i sommerstemning, da jeg ryddede op i mine billeder...;)

Jeg har siddet og leget lidt i aften - men der er jo 1000 ting at finde ud af!Jeg glæder mig til at blive endnu bedre venner med den lille skønhed. En app er allerede hentet - og det er den fede app hipstamatic, som jeg har set hos både Julia og Vicki (og været forelsket lige siden)..

Nu bliver næste projekt at finde (eller lave?) en lækker holder til den lille beauty.. Min skønne kollega har samme telefon og har sat mig på opgaven at finde dress til dem.. Jeg tænker liberty eller læder eller filt eller.... Eller én af hver? Jeg mener at have set nogen her i blogland - men hvor?
Kære Anne - var det ikke noget for dig, hvis du ikke allerede har været der?:) Jeg ville elske at klæde min telefon Apfelstrudelsk...

Men det holder ikke med det legeri - jeg må under dynen.. Karoline kastede op hele natten til i dag - så alle er lidt kvæstede (må jeg ynke og sige - især moren ,som efter 1 times søvn måtte op og passe sit arbejde mens de andre to blev hjemme - heldigvis uden mere opkast?!) Så jeg er træt! Og krydser fingre for en rolig nat uden spande og sengetøjsskift..;)
Det erogså grunden til manglende svar på alle jeres søde kommentarer om min pude.. Jeg vender tilbage til det, når weekenden har overmandet os i morgen..

Godnat herfra...:)

tirsdag den 25. januar 2011

På tide patchwork...

Søndag aften gik også i selskab med symaskinen - og jeg fik langt om længe et projekt færdigt, som har været ufattelig længe indervejs.
Det drejer sig om mit patchworkprojekt som jeg gik i gang med i maj... (hvem sagde lang proces;) Siden november har selve patchworkstykket faktisk ligget færdigriet i sykurven. Mest fordi jeg ikke lige kunne overskue hvordan næste skridt skulle være.
Men nu er det endelig blevet til et produkt!


En pude til den pudetrængende sofa. Med varm gul bagside - og en lilla lynlås.. Jeps! Jeg har syet min første lynlås i..:) Kunne godt have brugt en vejledning - men den virker og ser nogenlunde ud - så det er vist mission accomplished.  Det må trænes på flere puder!
Manden har faktisk erklæret, at jeg godt må fylde den store sofa med farverige, hjemmelavede puder. (og med dét grønne lys er det jo bare at komme i gang)

Ellers nyder jeg at være færdig med ugens samtaler - og i dag rent faktisk at få 1 time med min lille krudtugle.. Og så nåede jeg i pausen mellem undervisning og samtaler at trykke på "køb"-knappen hos Telmore, så der snart lander en længe ønsket luksusting hjemme hos mig..;)
Ha' en dejlig aften..

søndag den 23. januar 2011

Pimp my tunic..?

Det er blevet til lidt kvalitetstid med min symaskine i dag, mens krudtuglen sov til middag. Det var tiltrængt og savnet. Jeg fik bikset en lille tunika sammen til Karoline. Efter et nemt mønster fra Minikrea. Den passer perfekt og jeg er vild med stoffet!
Nu skal novicen så bare lære at lære af sine begynderfejl - så hun ikke glemmer at lade en åbning stå i løbegangen til elastikken.. (2 gange!!)


Måske en smule romantisk og douchet i forhold til det sædvanlige - men sammen med et par af hendes grove drengejeans måske? Eller bare køre stilen ud og sætte den sammen med hendes lilla velourbukser..
Men nu er jeg kommet helt i tvivl om den skal pimpes lidt.... Den er jo meget enkel i sig selv..
Pyntebånd.. Lommer.. Knapper eller andet...


Ville du pimpe eller lade være i fred..?..;)

Nyd søndag aften - her skæres stof til flere projekter.. Jeg tror, symaskinen bliver redningen i endnu en monsteruge med samtaledage x 2 og 3 møder...

En schön eftermiddag - Cupcake workshop

Min lørdag gik med hygge og rigtig godt selskab.
Jeg startede bilen og satte næsen mod Århus, hvor den stod på Cupcake workshop hos Julia.
Det var en rigtig skøn eftermiddag! Julia var virkelig en ægte Hausfrau og bød på lækkerier og kageudfordringer. Vi var 6 bloggere på workshop og jeg nød hygge, snak og gode grin. Dejligt at møde nye mennesker og bare have en herlig eftermiddag sammen. Og ikke mindst at lære noget helt nyt!
Tusind tak for en rigtig dejlig dag til Mette (og søde lille Sofia), Lisa, Therese, Kristin og Trine. Og i allerhøjeste grad til Julia - fordi du bød os indenfor i dit hjem og gav nye idéer.

Skønne farver bød os velkommen

Bling bling i form af farvet sukker

Fire af mine kagekreationer - Karoline er vild med elefanten og glæder sig til eftermiddagskaffen

Min "jeg bringer held"- kløverkage.

Alle de skønne kager - vores samlede produktion

Jeg beundrer meget de 3-dimensionelle kager, som jeg ikke fik mig kastet ud i..

Kig evt. forbi de andre piger eller cupcakefabrikken for at se endnu flere billeder..

Da vi var færdige med workshop, tog jeg om til min hårdt-eksamenslæsende dejlige veninde med sandwiches, så vi lige kunne hygge og sludre et par timer, før hun igen måtte overgive sig til de medicinske termer.
Fantastisk med to skønne sociale indslag på én dag - og så endda i favoritbyen..;)
Den lange køretur hjem fik selskab af Mads Langer i højttalerne og senere en håndboldkamp the radio way - så jeg kunne holde mig vågen.
Søndagen står på hygge, afslapning og Karolinetid.. Du må også nyde din...;)

fredag den 21. januar 2011

Blogleg - 8 om mig

Jeg har følt mig 10 skridt bagud hele denne uge. Det er ikke blevet til meget andet end arbejde og familietid. Endnu en blogleg har på det seneste floreret i det kære blogland og i løbet af ugen er den også sendt i min retning af to skønne bloggere. Nu blev der endelig pusterum til at "samle legen op".. Både Vicki og Maria vil gerne vide lidt mere om Annchen.. Tak for det piger - jeg er meget glad for interessen!
(og igen slår det mig at mit blognavn bare ikke liiige rammer og sidder i skabet - det må jeg i tænkeboks over)


Reglerne er:
1. Tak og link tilbage til den person, der tildelte mig prisen.
2. Del 8 ting om mig selv.
3. Give den videre til 8 bloggere, som jeg for nylig har fået bekendtskab til.
4. Kontakte de bloggere, og fortælle dem om deres priser.

Jeg har vist skrevet om mig selv i en lignende blogleg tidligere - men vi prøver med 8 informationer mere..;)

1. Jeg har lige haft 4 måneders bryllupsdag (og det der med at være gift er egentlig helt godt)
2. Jeg ser meget træt eller nærmest syg ud, når jeg ikke har mascara på (det mener mine kære elever i hvert fald)
3. Jeg er en sprognørd - og passioneret tysklærer
4. Jeg er listoman (afhængig af lister om ALT)
5. Jeg er ufattelig dårlig til at gå i seng i ordentlig tid.
6. Jeg står af over for folk med skjulte dagsordener - er bedst til folk med åbne kort
7. Efter jeg har født, er mine fødder vokset - rimelig ærgeligt, når jeg ejede en str. 41 i forvejen..;)
8. Har en svaghed for blomster, dims, vindruer, chokolade, the, bøger, nusseri og elefanter.

Det er min fornemmelse, at legen har været langt omkring efterhånden, så jeg vælger at lade den ligge her. Mon det er korrekt antaget..? Jeg sender den gerne videre, hvis der er nogen, den endnu ikke har "ramt"..;)

Dejlig aften til jer - her nydes en ny Løv Organic the - mums!! Addicted...

tirsdag den 18. januar 2011

Meditativt Havblik

Det er ikke, fordi vi har fået ny udsigt med tiltalende havudsigt.. Faktisk har jeg ikke set andet end mørke de sidste par dage. Jeg har haft lange dage med samtaler på arbejdet og har været træt i krop og knold.
Men så er det utrolig skønt at komme hjem og lige nå lidt hygge med krudtuglen inden puttetid. Og ikke mindst at smække de trætte stænger op i sofaen og koble fra med mit strikkeri i den smukkeste farve. Den minder mig om sol og forår - nu må det gerne snart komme... Det Havblik garn er altså på ingen måde overvurderet!


Resultatet skulle gerne blive en forårskjole til Karoline. Nemt mønster fra Fandango, som er til at overskue på afslapningsaftener. Det er lige før det glider nemmere end hæklingen, som ellers har været mit yndlings-hyggearbejde længe nu.
Hvad er dit foretrukne "benene oppe"- projekt?

Og så kan jeg kun glæde mig til ugens arrangementer - biografklub med kolleginder i morgen, en familiefredag med afslapning på skemaet og et spændende kursus hos denne skønne Hausfrau i weekenden. Skønt!

mandag den 17. januar 2011

Første skridt...

En dejligt stille weekend uden de store planer ud af huset for en gangs skyld.. Lørdag holdt vi familiefødselsdag for manden, men ellers har vi bare hygget, været praktiske og slappet en masse af.
Så i går fik jeg også tid til et længe ønsket projekt.

For noget tid siden lavede jeg et indlæg om krea-hausfrau-hygge aftener.
Nu er de første skridt taget og jeg er godt i gang med at invitere dejlige kvinder i min nære eller lidt fjernere omgangskreds.
Jeg glæder mig - til hvad det end bliver og ser frem til aftener helliget til kreativitet, godt selskab og hygge.

Sidst jeg skrev om det, var der flere af jer bloggere, der gav udtryk for at sådan et tiltag godt kunne være noget for jer. Jeg sender en mail til dem, jeg kan huske - men send mig endelig en mail, hvis I er interesserede - jeg tror godt der kan være "plads" til flere.. Det kunne være hyggeligt!


Ellers har jeg også startet et strikkeprojekt op i det her lækre garn - det er flere år siden jeg for alvor strikkede og siden har hæklenålen i den grad overtaget hvad angår hygge-i-sofaen-eller-på-tur-projekter.. Men nu prøver jeg igen - og håber denne gang at blive færdig før Karoline vokser ud af den aktuelle størrelse..;)


Dejlig ny uge til jer - jeg starter med en nonstop arbejdsdag fra kl. 8-19, så madpakken er kæmpe og jeg har ingen aktiviteter planlagt til i aften, når jeg kommer hjem. Heldigvis er dagens møder + samtaler i godt selskab, så jeg satser på at godt humør og hygge får det til at virke kortere...;)

torsdag den 13. januar 2011

LØV - en ny opdagelse

Et kort visit i byen i eftermiddag - efter ret kedelige praktiske ting - bød på en ny opdagelse.. Da jeg gik forbi vores vin/kaffe/the butik var der nogle skønne dåser i vinduet.. Så jeg stod længe og lurede på dem i regnvejret.. Det var the fra mærket Løv Organic (som åbenbart er Kusmi's økologiske lillesøster) Jeg elsker the og dåserne er skønne! Jeg er ikke faldet over det tidligere, men forelskede mig i den lille fugl.


Så på hjemvejen kom en lille dåse med hjem. Det er lidt svært at købe the, man ikke kender - men jeg gik efter en smag, der lød som mig og efter en dåse, der ville gøre sig i køkkenet.
Jeg endte med denne LØV IS ZEN og den er allerede prøvesmagt og godkendt.


Er der nogen der kender mærket/theen? Og måske kan anbefale nogen af dem..

Nyd aftenen - her står den på LØV og hækleri med fødderne oppe.. Karoline er puttet og vi krydser fingre for friskhed i morgen..

Lys..!!

Kunne man bede om noget ordentligt lys..??
En ting er, at januars travlhed efterlader mange dage, hvor jeg først er hjemme efter mørket har overtaget. Men at det grå vejr som hærger herude for tiden, gør det rimelig umuligt at tage rigtigt lækre billeder uanset tidspunkt er da næsten endnu mere trist.
I dag er jeg hjemme med en flad og klattet datter, så måske chancen er der for nogle billeder uden elektrisk lys.. Der er nemlig både kommet lidt på væggene, sket nyt i køkkenet og så har jeg været i gang med hæklenålen. Og måske er chancen der også for at nå lidt omkring i blogland - det har jeg manglet i den sidste tids skoletravlhed..

I går havde min dejlige mand fødselsdag - vi var godt nok først hjemme kl.18, men så stod fruen da "bare" tidligt op (en bedrift at skulle op før kl.6, når man i den grad er b-menneske), smækkede boller i ovnen og sørgede for lækkert morgenbord. Og så hyggede vi med lagkage og sofaslængeri i aftes. Fruen gik kold allerede lidt over ni - men så fik han da fri råderet over fjernbetjeningenog kunne få set lidt fodbold..:)

Er der det mindste lys til billeder hos jer..? Eller overgiver I jer til elektriske...

Billedet er lånt her

Ha' en dejlig grå dag - jeg vil tilbage til sofaforplejningen af det sløve barn.

fredag den 7. januar 2011

Kan man få tasker nok...

Denne jul gjorde min dejlige familie i hvert fald et ihærdigt forsøg..
Det blev både til en skuldertaske, en weekendtaske og ikke mindst min allerede højtelskede skoletaske.
I sidste øjeblik ændrede jeg mening - og valgte den i kernelæder. Så siden tirsdag har jeg kunnet føre mig frem på de lange skolegange med mit nye accesorie. Den er endnu lækrere at eje, end jeg troede..  Masser af plads og overblik. Nu skal den bare bruges og slides lidt, så den kan få noget lækkert patina.
Ekspedienten anbefalede en masse cykelture med tasken i regnvejr.. Jubii - min "yndlingsbeskæftigelse"..;)


Min julegave fra Karoline var denne skønne (weekend)taske. Den kommer jeg til at bo i.. Skøn rummelig og med masser af gode rum. Den har også allerede været på nytårsweekend og er godkendt - måske den bare skal "pimpes" med et par farverige vedhæng.


Til sidst den nyeste i flokken - en byttet julegave endte ud i denne sag i lækkert slidt kernelæder. En skøn skuldertaske i den perfekte størrelse. Den er så utroligt blød!


Og så er jeg vist også udstyret til næsten enhver lejlighed...
Til sidst - tusind tak for de mange søde kommentarer til Karolines værelse! Jeg har svaret i indlægget - også på de spørgsmål I havde..
Dejlig fredag til jer..

Edit: Bonusinfo..;)
Skoletasken er fra Ruitertassen og købt i den lokale Helm. Se evt. her.
Weekendtasken er fra Friis & Co. (har lokket ud af manden, at den også er købt i den lokale Helm)
Skuldertasken er faktisk fra Pieces - den findes også næsten magen til i en 'ikke ægte læder' udgave - de var også fine.

onsdag den 5. januar 2011

Smugkig: Karolines værelse

Vi er ved at være godt på vej derinde..


Min sygdom før jul ødelagde mulighederne for at blive helt færdige til jul - men de par dage, vi var hjemme i ferien, fik vi ordnet lidt flere ting.. Krudtuglen selv nyder det "nye" værelse i høj grad - især køkkenet og det lille bord ved sengen er et stort hit. Dukkehjørnet nyder hun også - men jeg mangler liiiige at få det til at fungere optimalt.. Jeg kan ikke helt sætte fingeren på - men jeg leder videre;)
Der mangler stadig al pynten på væggene, hendes Ball-natlampe som er i gang med gul maling, den hvide stol som skal shines og dekoreres, et gardin til at skjule det grå mørklægningsgardin, sættekassen som endnu ikke har fundet sin plads og så alle de småting som endnu kun er på idéstadiet endnu..
Mest af alt mangler vi idéer til, hvordan væggene ikke fremstår så hvide og bare - fordi der ikke er høje møbler - men tankerne går på tapetbilleder, tapettræ og lignende - men det må heller ikke blive alt for overvældende..
Men nu kunne jeg ikke vente med at vise lidt frem derindefra - så må jeg opdatere, når vi er tættere på det mål, der ikke er defineret endnu..;)

Men her får I en lille tour i det bette værelse... Der er dømt billedspam - jeg advarer på forhånd..

Legekøkkenet

Lækker Haba madkurv
Æggebægrene bliver flittigt brugt - til kopper, til morgenmad m.m.

Det smukke skab med indhold til bagning

Den gule farve her er vi ikke tilfredse med - så når tiden er der, får den en ny make-over..

Kaj og Andrea holder øje


Det store overblik
Den føromtalte seng og skønne julegave Hopimist birdies

Et hygge-/kreahjørne - stolen skal pimpes og bordet er egentlig en nødløsning fra min mormor-arv

Skønne træperler fra Tiger - klar til leg.. De andre skuffer indholder smykker, farvekridt og lign.

Det er lækkert at have arbejdet på noget - og så guldklumpen er glad for det (manglende detaljer eller ej)..

tirsdag den 4. januar 2011

På en jubilæumsdag som denne.....

I dag er det 1år siden jeg skrev mit første indlæg her på min blog. Jeg havde fulgt en række blogs før det - men havde ikke haft overskuddet/modet til at hoppe ud i det..
Men hvor er jeg glad for, jeg gjorde det! En hel verden af netværk, idéer og inspiration, jeg slet ikke vidste fandtes.. Jeg er blevet hooked og nyder at følge med og at vise jer ting fra mit spirende krea-gen.. For mig er det vildt, at der allerede er gået et år og på den anden side at det at blogge så hurtigt er kommet under huden på mig.
Tusind tak til alle jer, der følger, kommenterer og giver mig indspark. Jeg bliver glad over hvert ord og elsker at følge med hos jer. Skønt at blive motiveret og finde vidt forskellig inspiration rundt omkring.

mandag den 3. januar 2011

En lille smule "handikappet"...

Altså mig.. For min computer er stået af.. Ikke sådan 100% endnu - og gudskelov for det, for ALLE vores billeder ligger der.. (ja ja far - jeg skal nok snart få købt en ny ekstern harddisc;) For ikke at nævne en del arbejdsting, billedbehandlingsprogrammer, tyskordbog osv.... Men den er ikke til at bruge og jeg er derfor nødsaget til at bruge gemalens lille maskine - når han vel og mærke er færdig. Og det er jo ikke helt det samme som at føle sig hjemme på egen computer..
Og det er jo ikke lige sådan en computerudgift man har brug for i januar vel?
Jeg må se, hvor længe jeg kan undvære - og håbe denne lille minicom har plads nok til de billeder, der skal tages i morgen.. Jeg har nemlig noget at vise...
Fortsat god mandag - min dejlige mandag skal jeg nok forsøge at dele i morgen..;)


Intet indlæg uden billede så I får det eneste billede, der ligger på min bruger på mandens computer.. Et nytårsaftenhygge billede af mig og krudtuglen..

lørdag den 1. januar 2011

Favntag med 2011

Sådan en stille 1. januar kan godt virke lidt tam overnpå en masse socialt julehygge og nytårsfestivitas.. Men det er heldigvis ikke tilfældet i år for mig. Jeg sprang ind i det nye år sammen med manden - er vild med tilbageblikket på 2010, der bød på et helt fantastisk minde - vores bryllup i september - sammen med mange andre oplevelser gode som udfordrende..;)
Vi havde en dejlig aften i godt selskab og nyder nu en tiltrængt stille hjemme-weekend - bare os tre. Med middagslure og ren hygge. Og små forårsfornemmelser i hjemmet og luften - måske det har noget at gøre med at julepynten nu er pakket væk.
Men jeg har fakstisk også glædet mig til at vende blikket fremad mod det nye år. I går eftermiddag havde jeg en lille stille stund, hvor tankerne fik lov at fylde - og jeg har fået sat nogle mål om ting, jeg gerne vil i det nye år. Egentlig er jeg ikke meget til nytårsforsætter, men jeg kan godt lide udsigten til et nyt ubeskrevet år, hvor man har mulighed for at skrue på nogle af knapperne og måske tune lidt mere præcist ind på indholdet og oplevelserne i ens liv.
Målene er både helt store og bitte små ting, men et af de mest væsentlige punkter er overskud. Der er mange ting, der snupper overskuddet - dem jeg kan, ændrer jeg på. Men nogle overskudsrøvere står jo ikke lige sådan til at ændre med et knips. Derfor har jeg valgt i særdeleshed at fokusere på de ting, der giver mig overskud. Det lyder simpelt og er det måske også - håber jeg kan gøre det til en god vane og ikke mindst få sat gang i nogle af mine overskudsprojekter og -tiltag.
Måske handler det mest af alt om at blive herre (øhh dame?) over egen tid og huske at gøre de ting, der giver én glæde og som man af og til føler, der mangler.


Nå, inden det bliver alt for kringlet og småfilosofisk vil jeg ønske jer et rigtig godt nytår. Og sige tak for næsten 1års dejligt bekendtskab med en blogverden, der nok er en tidsrøver, men i den grad også giver mig overskud og glæde.