tirsdag den 31. januar 2012

Hurtig hjælp til farvevalg...

Jeg har lige opdaget, at dagen er kommet... Den ene dag om året, hvor vores Imerco har 20% på alt - og altså også KitchenAid... Som jeg længe har ønsket mig... Da vi oveni hatten har 600kr tilgode dernede vil jeg kunne få maskinen for 2600,-.. Jeg har bare ikke fået valgt farve.... De har creme, hvid, sort og rød dernede - ved ikke om de kan få andre hjem. Så er lidt panikken over måske at taø en forhastet beslutning, når nu den skal tages inden for 1½ time...;)
Rød og sort skal det ikke være.. Er hovedkuldsforelsket i den mintblå, men måske er det mere "sikkert" med hvid eller creme til fremtidige køkkener..?! Eller skal man bare kaste sig ud i forelskelsen;)
Går en creme maskine til et evt. fremtidigt hvidt køkken?
Hvad ville du vælge?/hvad har du valgt?

Mint/isblå

Creme

Hvid

Billederne er lånt her

Quinoa

Det er ikke fordi, jeg skal til at være madblogger, men jeg er 'faldet over' noget godt.

Sidste år fik jeg gennem en veninde med gode vaner kendskab til quinoa - og jeg elsker det lille mærkelige fænomen. I mine øjne er det et skønt alternativ, hvor jeg ellers ville ha' serveret pasta, bulgur, cous cous og lignende.

Vi får ofte en quinoasalat til frikadeller og kylling - i stedet for en pastasalat. Let og lækkert. Det kan jo varieres i det uendelige - i lørdags så den sådan her ud til mandens mandelstegte hvidløgsfrikadeller.

Quinoa, saltristede mandler, abrikoser, blandet babysalat, agurk, gul peber og avocado.
Som tilbehør fik vi en simpel dressing af fromage fraîs, basilikum, persille, honning, citron, salt og peber.

En variant er quinoa blandet med saltristede mandler, abrikoser, forårsløg og rucola - gerne med pesto til.

Måske kender du allerede quinoa - hvis ikke, kan du blive klogere her.

mandag den 30. januar 2012

.

Mandag kom susende efter en skøn weekend.. Dagens planer om rengøring blev hurtigt skrottet, da en mødregruppeveninde skrev om ikke hun skulle kigge forbi til hygge - medbringende kage. Nu er resten af familien hjemme og vi hygger i stille mandagstempo med en let feberramt Karoline.

Weekenden bød på gæster, besøg hos tøsernes moster, håndbold, hoppeloppeland på byens efterskole, kælketure, kreahygge med Karoline og ikke mindst surdej.

I går eftermiddags efter dagens kælketur havde vi brug for et lavere tempo, så vi hentede en masse krea-sager frem og satte god musik på anlægget. Vi legede især med masking tape.

Små notesbøger fra Tiger pyntet med papir og tape - til alt det jeg ikke får skrevet i "Barnets bog"..:)

Krukker fra S.G. med pyntet låg

Dåser med pynt til samlingen og til hyacinterne - oprindeligt inspireret herfra bl.a.

Flere dåser - indtil jeg beslutter om jeg kan li' dem bor de på krearummet..

Karoline lavede pynt til tændstikæskerne

God mandag til jer..

torsdag den 26. januar 2012

Forvirring...

Måske er det bare, fordi jeg render rundt i en "ammer-ofte-om-natten"zombietilstand for tiden...
Måske er det bare, fordi jeg altid har været vægelsindet...
Eller måske er det bare fordi der er så mange lækre sager derude...

I hvert fald er jeg blevet ramt af en følelse af forvirring.. Stilforvirring.. For hvad er det lige man (ja ja dansklærer, jeg skal nok skrive 'jeg', når jeg faktisk mener 'jeg'..) gør, når man jeg er vild med både retro, mængder af klare farver, prints, retro tapeter med blomster, stilrent look, pasteller, retro stoffer, liberty, sort/hvid, genbrug og design...


Kan det overhovedet forenes.....?

 Smukke 'stilrene' puder fra Mai Plank, som jeg har vundet i en give away

 Retrostoffer og farver - hjemmelavet pude og tøsernes tæpper

Mine tanker drejer sig selvfølgelig om det lille hjem, der lige nu er et godt miks af det hele.. Men også stilen i børnenes og egen garderobe.. Skal der knald på farverne á la Småfolk, velour, retro, farverige prints osv. eller det mere stilrene, pasteller, douce farver og andet i den dur.... Også skabene afspejler morens stilforvirring.
 Forskellige favoritter til Frida

Yndlingsstykker i Karolines skab

Vi er gået ind i næste fase med hjemmet - og jeg kan slet ikke finde ud af, i hvilken retning jeg skal gå... Mest af alt er det jo bare vigtigt, at vi selv kan lide det og synes det afspejler 'os'.. Men derfor vil man jo gerne, at det hele ikke "vælter" oveni hinanden og udelukkende afspejler min stilforvirring...

Hvad er det lige jeg gør for at spore mig endnu mere ind på min "stil"..? Jeg lurer en masse boligblade - men bliver bare forelsket i en masse forskelligt..;) så ved ikke, hvor meget det hjælper mig...
Derudover er blogland jo en stor kilde til inspiration - og har også fundet flere (mange!) bloggere, hvis stil er lige mig.. Men det spænder vidt - lige fra de mest retroinkarnerede til dem med en mere nordisk stil.. Ingen nævnt ingen glemt..


Jeg brygger videre i tankerne. Imens strikker jeg lidt på en lille djævlehue til Frida - kraftigt inspireret af denne stilrene quind. 


Tak - hvis du læste med så langt i denne rodede pærevælling af et indlæg... Dejlig torsdag til dig!

mandag den 23. januar 2012

Til kulden

I går blev jeg endelig færdig med mit "projekt-mens-jeg-er-syg"-pandebånd. Meget passende til den kolde mandag...;)


Det er hæklet efter denne fine opskrift - dog har jeg lavet samlingen foran lidt anderledes.


Det lette og forholdsvis kortvarige arbejde tiltaler mig lige nu, så jeg er gået i gang med endnu et pandebånd. Den her gang er det strikket - og der skal laves et til både Karoline og mig..

Dejlig mandag til dig - måske med solskin ligesom her..;)

søndag den 22. januar 2012

Mangler små bidrag....

Stofsamlingen herhjemme er på det seneste hovedsagligt blevet udvidet med et bestemt formål. Nemlig børne- og "motiv"stoffer til legetæpper til pigerne.
Jeg har samlet en masse mindre stykker af mine favoritter - økonomien er ikke til andet;) - og nærmer mig målet... Men jeg kunne godt bruge lidt flere små lapper - enten farvevarianter af dem, jeg har i forvejen eller andre i samme stil.. Kan du måske hjælpe?

Mit behov er bare minimum to lapper á 15x15cm af hvert stof. Og jeg bytter gerne med alm. retrostof, hæklede dyr, lapper af det børnestof, jeg har meget af eller bare helt almindelig betaling...
Hvis du kan hjælpe, må du meget gerne kommentere her - eller sende mig en mail..;)

I dag er endnu en stillesiddende dag, så jeg har haft fat i den lille samling



De to øverste billeder er mine favoritter og der er jeg meget interesseret i farvevarianter..








Så skal jeg bare ha' besluttet om jeg skal supplere med blomstrede retrostoffer og lave tæpperne i regnbuestil - ligesom dette enormt flotte tæppe - eller mere tilfældigt sat sammen.
.
Og hold øje, når vi nærmer os den 1. februar - så har jeg nemlig samlet denne bunke, som jeg sælger ud af. Vi har nemlig endnu en gang byttet om på værelserne herhjemme og det gav anledning til lidt sortering..:)


Dejlig søndag aften til jer...

fredag den 20. januar 2012

Baby i retro

Jeg ligger stadig delvist underdrejet, men er heldigvis i langsom bedring.. Kryds lige fingre for raskmelding til i morgen, som byder på nogle af de allerbedste planer, ik'?;)
Men jeg slapper af med Frida, computeren, wordfeud og mit hækleprojekt, når jeg orker.


Men ville egentlig vise min lille retrobaby frem..;) En af dagene op til barnedåben opdagede jeg i min travlhed, at der var gået ko i den for Frida. Så hun blev foreviget i sit ko-retro-look og jeg synes der er et par gode 'skud'..



Sengetøjet var jeg så heldig at finde for lang tid siden - og bodyen fandt jeg mens jeg var gravid.. Jeg synes, det gamle print er rigtig fint - men kan godt li' den tøsede pink detalje, der er på Småfolks udgave.
Mest af alt bare lidt sjovt med match..:)

Det gamle print

Småfolks version

Dejlig fredag og snart weekend til jer...:)

mandag den 16. januar 2012

Nedlagt...

Knap havde jeg erklæret, at ovenpå sådan en skøn weekend kunne mandag bare komme an, før jeg i går aftes fik den der snigende følelse af sygdomsstart..
Feberen rundede 40,5 i nat og i dag har den også været på plussiden af 40.. Så jeg er en klat - og bevæger mig helst ikke uden for sengen..
Oveni det hele kastede manden op hele natten - så vi er et kønt par...
Heldigvis kører der en masse serier på det nye fjernsyn i soveværelset, så jeg har noget underholdning når feberen rammer et lavpunkt..;)
Håber jeres mandag har været lidt sjovere..;)


Den smukke solnedgang er fra lørdag på vej til kandidatfest


- Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag den 14. januar 2012

Små ting

En dejligt sløv dag med de små ting i fokus. Lillefisen blev vaccineret i går, hvilket resulterede i, at jeg har sovet med en lille feberbaby i armhulen hele natten.. Så tempoet er ikke så højt - Karoline er heldigvis på legedate hos en børnehaveveninde, så hun kan få brugt noget energi.

Jeg hygger med den forsømte hæklenål, mens Frida bobler og manden ordner udenfor.

Jeg hækler i det lækreste uld og resultatet skulle gerne blive et pandebånd i stil med dette


Og så bander jeg gevaldigt af min computer!!! Den driller - nogle blogs kan jeg slet ikke åbne, andre (heriblandt min egen?!) kan jeg ikke kommentere på - den laver bare blank side - og skærmlyset går for et godt ord.. Så hvis jeg ikke får kommenteret rundt omkring, er det altså bare derfor. Teknik! Sådan noget skal bare virke.. Sig lige til, hvis du ved, hvorfor det driller ik'..?!

Senere må jeg hellere komme lidt op i tempo - Frida og jeg skal til kandidatfest hos min ældste skønne veninde, som lige er blevet læge. Hygge, snak og lækker mad er da et program, man kun kan se frem til..;)
God weekend til jer..

torsdag den 12. januar 2012

....

Tusind tak for de gode kommentarer på mit sidste indlæg - tak fordi I tog jer tiden til at svare så konstruktivt! eg besvarer lige i morgen, når tiden er til det...Indtil nu går det okay med at sove sammen alle sammen - det er vist kun mit lette sovehjerte, der lider lidt under det..;)

Det kreative står lidt stille lige nu, og bloggen får nogle tanker - havde en halvtræls blogoplevelse i går og sådan noget sætter sig bare i sådan følsom tøs som mig, der ellers ser blogland som et kæmpe positivt indspark i min hverdag. Men som min mutti altid råder, må jeg bare fokusere på det rigtige. Og det gør jeg. I dag har jeg omgivet mig med min lille familie og fejret ham manden i mit liv. Resten af aftenen står den på brætspil, øl og pistacienødder.

I morgen håber jeg at få lidt tid med hæklenålen - den har været forsømt længe og jeg har gode projekter på listen. I mellemtiden er jeg i gang med at vælge billeder til fremkaldelse fra hele 2011 og noget af 2010 - sikke en opgave!! Men nu skal det være - der er nogle pletskud, vi gerne vil ha' på væggene. De seneste er fra i søndags til barnedåben - her er et par af de bedste...

De to hovedpersoner - Casper og Frida

Den skønne storesøster

Os alle 4 i kirken (mit trætte look må I lige leve med;)
Dåbskjolen syede min mormor, da jeg skulle døbes - Frida er barn nummer 7, der bærer den

Ha' en skøn (tæt på weekend) torsdag aften...

tirsdag den 10. januar 2012

Tanker på tur

I formiddags gik Frida og jeg i mødregruppe i solskinnet. Skønt med den friske luft og varme solstråler - så gør det ikke noget, at turen tager 25 minutter.. (lidt noget andet end i Århus med Karoline, hvor alle i mødregruppen boede indenfor 200m..;)


Det var også jomfruturen for mine nye smukke støvler.... Elsker dem!! Elsker knap så meget de fine vabler, jeg har fået af dem.. Hvordan er det lige, jeg går dem til mest smertefrit?


Men det var en tur, hvor tankerne fik lov at få plads - nogle af de der tanker, hvor man ville ønske, nogen bare ville servere den rette løsning eller de korrekte svar for én, så det ikke behøver fylde mere.

Et af de dillemmaer, som har fyldt et stykke tid er vedrørende vores skønne Karoline. For at gøre en lang historie kortere, så har hun længe været utryg ved puttetid og har kun villet falde i søvn, hvis én af os sad/lå hos hende og holdt hende i hånden. Derudover er hun vågnet næsten hver nat de sidste mange måneder, har kaldt og ofte været ked af det og så er manden vandret ind til hende og sove på en madras, så hun kunne være tryg. Den sidste måned har hun så heller ikke villet sove i sin seng - men kun på en madras på gulvet - og igen kun med én af os ved siden af. Og hun har givet udtryk for at hun var bange - at det stormer og rusker i mure og tag for tiden, hjælper ikke ligefrem på det. Om dagen vil hun heller ikke altid gå alene ind på værelset efter ting - og slet ikke være derinde alene.. Desværre noget der er kommet efter december måneds nisseri...

Det gør bare ondt indeni at mærke, at hun er utryg. Og det har været svært at hive hende ned i dobbeltsengen, når hun er vågnet om natten, fordi jeg ligger ned og ammer. Men vi blev enige om, at vi måtte prøve at gøre et eller andet for at afhjælpe hendes utryghed.

Og hvordan gør man så bedst det?

Vi har vendt og drejet mulighederne - både her og nu løsningerne og de mere langsigtede. Og vi endte faktisk på, at prioritet nr.1 er at gøre hende tryg - og det bliver hun bedst sammen med os - væk fra værelset.
Så i eftermiddags rykkede vi hendes seng ind i vores bitte soveværelse. Så nu sover vi på rad og række og håber, det hjælper..;)
Tanken er så, at vi gør det sålænge behovet er der og det fungerer - og måske indtil Frida og hende sammen kan rykke ind på et værelse. Og børneværelset bliver nok byttet om med krearummet, så Karoline "starter på en frisk" med deres værelse..
Så må aften-hygge-tv-kigning, muttis elskede "læse før jeg skal sove" og andet godt fra soveværelset lige være lidt på stand by så længe..

Pyh - det blev en lang og ret personlig smøre... Men det fylder og har bare fyldt meget! Især fordi, hun endnu ikke helt har kunnet sætte ord på hvad, hun er bange for. Så jeg håber og krydser fingre for, det er den rette løsning.

mandag den 9. januar 2012

Dagen derpå...

Der er jo ingen alkohol til mig i denne ammetid - men derfor kan man godt føle sig lidt som 'dagen derpå'..
Godt mættet af oplevelser, ømme fødder af højhælede støvler, alt for meget lækker mad i maven og en smule træt efter for lidt søvn..
I går holdt vi barnedåb for lille Frida - kombineret med mandens 30års fødselsdag. Jeg nåede det hele og vi havde en rigtig hyggelig dag med vores familie. Det mindste midtpunkt for festlighederne var eksemplarisk både i kirke og til "festen" - ja det var hendes far egentlig også..;)

Billederne fra i går får I senere - de ligger på min fars kamera. Men her er et par skud af de gode rester og pynten..

Nelliker i den smukkeste farve, der pyntede på bordene

Nu pynter de på kommoden med yndlingstingene.. Elsker blomster"rester"..

"Navneskilte" til maden

Jeg har forsøgt at holde dem i tråd med invitationerne

Bordpynt

Mit pynt..:) Yndlingssættet fra By Blank

Lige nu sover bettefisen, Karoline leger med sin far og jeg har smækket benene op og luner mig på en lækker chai latte.. God mandag aften til jer også..;)

fredag den 6. januar 2012

Børnekunst

Det er ikke meget kreativt, der fylder lige nu - medmindre man kan kalde brødbagning for kreativt?
Selv mine tegninger holder nu pause, fordi jeg er gået ind i "pres-fasen" - nu er tiden ved at være så knap, at jeg er nødt til kun at lave de ting, der skal være færdige til barnedåben. (derfor jeg giver mig tid til at blogge tsk tsk)

Men så er det godt, at Karoline kan sørge for det kreative indspark.


På tavlen i køkkenet har hun tegnet mennesker - det er mig nederst og moster øverst.


Jeg synes, det er så skønt at se udviklingen i hendes tegninger.. Også selvom jeg ser en anelse sur ud...;)

torsdag den 5. januar 2012

Selvforkælelse...

Jeg er en af de mange, der lider af meget tørre hænder, når vinteren melder sig..


I år har ansigtet også godt af kærlig behandling efter en graviditet med et minimalt forbrug af cremer (eller minimalt med penge til de lækre gode cremer uden for meget fy fy i).. Så da jeg fik budet om disse godter, sagde jeg straks "ja tak" til lidt selvforkælelse..

Det er disse 4 lækre produkter fra Decubal.


Indtil videre er jeg ret afhængig af håndcremen og ikke mindst showeroil'en, som giver barnenumseblød hud.
Bodycremen er god mod mine tørre albuer - den hjælper uden af være for fed.. Ansigtscremen har jeg kun brugt et par dage, så det er vist for tidligt at sige andet end, at den virker vinterlækker!

Du kan læse mere lige her..